Η σωστή συντήρηση των τροφών το καλοκαίρι

αναρτήθηκε σε: Uncategorized | 0

Καλοκαιράκι, ήλιος, θάλασσα, διακοπές, ξεγνοιασιά……
Ζέστη, καύσωνας, κλιματιστικό, μπάνιο, κόπωση…..

Αν κάποιος διαβάσει τις παραπάνω λέξεις αμέσως θα καταλάβει ότι μιλάμε για το Ελληνικό καλοκαίρι. Όλοι εμείς που ζούμε σ’αυτή την όμορφη χώρα το γνωρίζουμε και από τις δύο πλευρές του.
Όλοι μας λαχταράμε να έρθει για να τρέξουμε στις παραλίες να γευτούμε το ήλιο, τη θάλασσα, τον γαλανό ουρανό και να ξεχάσουμε τον μελαγχολικό χειμώνα.

Με την τροφή του μικρού (και μεγάλου) μας συντρόφου όμως τι κάνουμε; μήπως την έχουμε ξεχάσει έξω από το σπίτι μέσα στον μεταλλικό/πλαστικό κάδο εκτεθειμένη στον ήλιο, την ζέστη και την υγρασία;
Η ξηρή τροφή για τα κατοικίδια (όπως και άλλα τρόφιμα) είναι ένα σύνθετο προϊόν το οποίο αποτελείται από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη και άλλα πολλά ευπαθή συστατικά (π.χ βιταμίνες). Είναι φυσικό αν την εποχή του καλοκαιριού μείνει εκτεθειμένη στην ήλιο με την θερμοκρασία να φτάνει τους
38 βαθμούς να αλλοιωθεί πολύ πολύ γρήγορα.

Τι πρέπει να κάνω για να διατηρήσω σωστά το καλοκαίρι την τροφή του κατοικιδίου μου.

1) Καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού η ξηρή τροφή πρέπει να είναι προφυλαγμένη από τις ακτίνες του ήλιου,την ζέστη και την υγρασία.
2) Τοποθετήστε την τροφή μέσα σε χώρο σκιερό και δροσερό αλλά όχι υγρό, απαλλαγμένο από τρωκτικά , έντομα, τυχόν μούχλα στους τοίχους και καλά αεριζόμενο.                                            3)Διατηρήστε την τροφή κλειστή στην συσκευασία της για να μην αλλοιώνεται από την επαφή με το Οξυγόνο της ατμόσφαιρας.                                                                                                                  4) Εάν δείτε οποιαδήποτε αλλοίωση επικοινωνήστε αμέσως με τον προμηθευτή σας.


Προσοχή! Καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού έχετε το κατοικίδιο σας σε σκιερό και δροσερό μέρος παρέχοντας του άφθονο νερό, έτσι το προφυλάσσεται από θερμοπληξία.