Γράμμα από έναν φίλο

αναρτήθηκε σε: Uncategorized | 0

Με μεγάλη χαρά όλο αυτό τον καιρό βλέπω και διαβάζω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των φίλων της σελίδας μας στα Social Media.
Σχόλια όλων των ειδών, καλά, αδιάφορα, εύστοχα, άστοχα κ.λ.π  όλα όμως μας βοηθούν με τον τρόπο τους να γίνουμε καλύτεροι.
Ένα σχόλιο όμως ήταν η αφορμή γι’αυτήν την δημοσίευση, γιατί αισθάνθηκα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τις αρχικές μας σκέψεις και την φιλοσοφία όλου αυτού του εγχειρήματος που λέγετε «Πρότυπο  Εργαστήριο παραγωγής Τροφών για Κατοικίδια TrofosPet».

ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΟΥ

Φαίνεται καλή τροφή πράγματι είναι και Ελληνική, τι άλλο να ζητήσει κανείς; μα…. να είναι πιο οικονομική, παίρνω παρόμοια Γερμανική με 30 ευρώ. Δεν τα γράφω αυτά για να γκρινιάζω, τα γράφω γιατί θέλω να πάτε καλά και νομίζω ότι αν το 12 κιλό για ενήλικους το είχατε 30 θα πηγαίνατε πολύ καλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ευχαριστούμε πολύ για την παρατήρηση σας. Τέτοιες παρατηρήσεις μας κάνουν υπερήφανους και μας δίνουν κουράγιο και όρεξη να συνεχίσουμε.

Όπως ξέρετε το κόστος της παραγωγής ενός προϊόντος εξαρτάτε από το κόστος των πρώτων υλών, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, το κόστος μεταφοράς, της φορολογίας της επιχείρησης και γενικά όλων αυτών των παραγόντων που προστίθενται και ανεβάζουν την τιμή.

Επιλέξαμε να στήσουμε αυτή την μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα (Κερατέα Αττικής) και όχι στην Βουλγαρία ή την Ρουμανία ή κάποια άλλη χώρα των Βαλκανίων και μάλιστα να έχουμε και την έδρα μας εδώ και όχι στην Κύπρο (ή όπου αλλού οι επιχειρήσεις έχουν χαμηλή φορολόγηση) γνωρίζοντας ότι όλο αυτό θα επηρεάσει κάπως αρνητικά την τελική τιμή του προϊόντος αλλά και το κέρδος μας σαν εταιρεία.

Ξέραμε ότι η τροφή μας θα έχει μια μέση λιανική τιμή, η ποιότητα της όμως θα είναι υψηλή λόγο των ποιοτικών πρώτων υλών. Όλοι όσοι ζούμε στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι η τιμή του ελαιολάδου δεν είναι η ίδια με των άλλων λαδιών ούτε το λαρδί και ο τραχανάς για παράδειγμα είναι φτηνά υλικά.

Ακόμα λοιπών και αν χρειαστεί και δώσετε λίγα περισσότερα χρήματα για να δοκιμάσετε την τροφή μας θα αποζημιωθείτε γιατί λόγο των ποιοτικών πρώτων υλών το ημερήσιο κόστος σίτισης του ζώου σας θα είναι το ίδιο (ίσος και μικρότερο) από αυτό που έχετε σήμερα, το ζώο σας θα απολαμβάνει ποιοτικότερο και φρεσκότερο φαγητό με ότι συνεπάγεται αυτό (ζωντάνια, ενέργεια, επισκέψεις στον κτηνίατρο…), θα συνεχίσει να παράγετε στην Ελλάδα η τροφή μας, με Ελληνικές πρώτες ύλες, θα δουλεύουν Έλληνες σε όλες τις γραμμές της παραγωγής (από την παραγωγή των πρώτων υλών έως και την συσκευασία) και τα χρήματα σας θα δαπανώνται στην Ελλάδα και όχι σε κάποια μπυραρία της φίλης χώρας Γερμανίας.

Ξέχασα να του γράψω ότι το βασικό κίνητρο για όλη αυτή την προσπάθεια είναι η αγάπη μας για τα κατοικίδια…

Ευχαριστώ