Η σωστή συντήρηση των τροφών το καλοκαίρι

αναρτήθηκε σε: Uncategorized | 0

Καλοκαιράκι, ήλιος, θάλασσα, διακοπές, ξεγνοιασιά……
Ζέστη, καύσωνας, κλιματιστικό, μπάνιο, κόπωση…..

Αν κάποιος διαβάσει τις παραπάνω λέξεις αμέσως θα καταλάβει ότι μιλάμε για το Ελληνικό καλοκαίρι. Όλοι εμείς που ζούμε σ’αυτή την όμορφη χώρα το γνωρίζουμε και από τις δύο πλευρές του.
Όλοι μας λαχταράμε να έρθει για να τρέξουμε στις παραλίες να γευτούμε το ήλιο, τη θάλασσα, τον γαλανό ουρανό και να ξεχάσουμε τον μελαγχολικό χειμώνα.

Με την τροφή του μικρού (και μεγάλου) μας συντρόφου όμως τι κάνουμε; μήπως την έχουμε ξεχάσει έξω από το σπίτι μέσα στον μεταλλικό κάδο εκτεθειμένη στον ήλιο, την ζέστη και την υγρασία;
Η ξηρή τροφή για τα κατοικίδια (όπως και άλλα τρόφιμα) είναι ένα σύνθετο προϊόν το οποίο αποτελείτε από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη και άλλα πολλά ευπαθή συστατικά (π.χ βιταμίνες). Είναι φυσικό αν την εποχή του καλοκαιριού μείνει εκτεθειμένη στην ήλιο με την θερμοκρασία να φτάνει τους
38 βαθμούς να αλλοιωθεί πολύ πολύ γρήγορα.

Τι πρέπει να κάνω για να διατηρήσω σωστά το καλοκαίρι την τροφή του κατοικιδίου μου.

1) Καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού η ξηρή τροφή πρέπει να είναι προφυλαγμένη από τις ακτίνες του ήλιου την ζέστη και την υγρασία.
2) Τοποθετήστε την μέσα σε χώρο σκιερό και δροσερό αλλά όχι υγρό, απαλλαγμένο από τρωκτικά , έντομα, τυχών μούχλα στους τοίχους και καλά αεριζόμενο.
3) Εάν δείτε οπουδήποτε αλλοίωση επικοινωνήστε αμέσως με τον προμηθευτή σας.
4) Καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού έχετε το κατοικίδιο σας σε σκιερό και δροσερό μέρος παρέχοντας του άφθονο νερό, έτσι το προφυλάσσεται από θερμοπληξία.